Etken Madde | Miktar (1 Yumuşak Kapsül) |
Balık Yağı Omega 3 Yağ Asitleri EPA DHA | 800 mg 544 mg 80 mg 400 mg |
Fosfotidilserin | 200 mg |
İLAÇ DEĞİLDİR
UYARILAR
Fosfatidilserin, Omega-3, ve IFOS belgeli balık yağı içermektedir.
Fosfatidilserin ve Omega-3 ile yapılan çalışmalarda; dikkat eksikliği ve dikkat dağınıklığı durumlarında odaklanmayı, öğrenmeyi, bilişsel işlevleri ve hafızanın normal çalışmasını desteklediği gösterilmiştir.
Fosfatidilserin, beyindeki sinir hücreleri arasında mesajların iletilmesine yardımcı olan, vücutta üretilen bir fosfolipittir. Fosfatidilserin takviyeleri sağlıklı uykuyu teşvik edebilir, ruh halini iyileştirebilir ve egzersiz performansını artırabilir.
Omega-3, vücuda dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitlerinden biridir. Omega-3 yağ asitlerinin tüketilmesi, öğrenme yeteneği, hafıza, bilişsel sağlık ve kan basıncını artırmada etkili olduğu gösterilmiştir.
Balık yağı, EPA ve DHA adında iki tür omega-3 yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri, beynin işleyişi, uzun ömürlülüğü ve performansı için önemlidir. Omega-3 yağ asitleri, gelecekteki rahatsızlıkların önlenmesi için koruyucu beslenmenin bir parçası olarak günlük olarak alınmalıdır.
Omega-3 yağları, hücre zarlarının yapısında ve reseptörlerin işlevinde kritik rol oynar. Ayrıca, kanın pıhtılaşması, arter duvarlarının kasılması ve iltihaplanma gibi süreçleri düzenleyen hormonların yapımı için de gereklidir. Omega-3 yağları, kalp hastalığını ve felci önlemeye, lupus, egzama, romatoid artrit gibi durumların kontrolüne yardımcı olabilir. Ruh sağlığı sorunlarına, özellikle depresyona olumlu etkisi olabilir.
Etken Madde | Miktar ( 1Tablet) |
İyot | 100 µg |
UYARILAR
İyot, vücut tarafından üretilmeyen önemli bir eser mineral olduğundan gıda veya takviyelerle alınması gerekir. Bazı gıdalarda doğal olarak bulunur ve takviyelere ve bazı tuz baharatlarına eklenir. Normal metabolizmayı düzenlemenin yanı sıra proteinlerin ve enzim aktivitesinin oluşturulmasına yardımcı olan tiroid hormonları tiroksin ve triiyodotironin yapmak için iyot gereklidir. Yeterli iyot olmadan, bu tiroid hormonları düzgün çalışmaz ve tiroid bezinin az veya aşırı aktif olmasına yol açarak vücutta çeşitli olumsuz yan etkilerle birlikte hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi tıbbi durumlara neden olabilir.
Aşağıdaki tablolarda TEMD (Türkiye Endokrin ve Metabolizma Derneği) tarafından klavuzda belirtilen İyot Eksikliğinde Fetüs, Yenidoğan, Çocuk ve Adölesan ve erişkinlerde oluşabilecek hastalıklar, yaş aralıklarına göre ihtiyaç duyulan iyot miktarları ve iyot alımının yeterliliği başlıkları ile ilgili veriler yer almaktadır.
Önerilen iyot miktarları, yaşa ve bireyin ihtiyaçlarına göre değişir. Özellikle gebeler ve emziren annelerin iyot ihtiyacı daha yüksektir. Günlük ihtiyaç duyulan iyot miktarı, doktor tavsiyesine göre karşılanmalıdır.
İyot, nükleer kazalarda ya da radyoaktif risk durumlarında, radyoaktif zararlara karşı bedeni koruma amaçlı kullanılabilir. Risk durumlarında ne kadar kullanılacağı ve hangi süre içinde alınması gerektiği yetkili devlet kurumları tarafından yapılacak bilgilendirme ile öğrenilebilir.
Nükleer bir kazada, radyoaktif iyot etrafa yayılabilir ve bu hava teneffüs edildiğinde ya da radyoaktif iyota maruz kalan yiyecek ve içecekler tüketildiğinde, tiroit bezlerine yerleşebilir. İyot tabletleri doğru zamanda (mümkünse ilk 24 saat içinde, değilse 72 saate kadar) ve doğru miktarda alınması, tiroit bezini radyoaktif iyotlara karşı korur ve tiroit kanseri riskini azaltır. İyot yalnızca radyoaktiviteye maruz kalındığında oluşabilecek riskleri azaltmak adına koruma sağlayabilir. Nükleer bir kaza benzeri risk içeren durumla karşılaşıldığında, iyot kullanımı ile birlikte iki gün kadar evden çıkılmaması önerileceği için evde muhafaza etmek gerekir.